O NAMA

U DOBRIM RUKAMA

U našem domu skrbimo o svakome kome je skrb i njega potrebna. Ako trebate samo pomoć pri svakodnevnim aktivnostima ili Vam je potrebna medicinska skrb i njega – mi smo usmjereni k tome pružiti Vam odgovarajuću podršku i pomoć.


Ljubazna riječ i ophođenje puno poštovanja jednako je važno kao i profesionalna skrb. Naši stručni djelatnici su tu za Vas, kako bi Vam pružili profesionalne usluge - od pomoći pri osobnoj higijeni ili hranjenju do raznih postupaka medicinske njege.

Svakom korisniku pristupamo individualno, uzimajući u obzir njegove potrebe i želje. Kako bismo osigurali kvalitetu naših usluga surađujemo s liječnicima i specijalistima, te osiguravamo, u skladu s mogućnostima, odlazak na preglede u zdravstvene institucije.

AKTIVNO KROZ DAN

Kvaliteta života i radost prema životu u našem Domu su jako važni. Nastojimo organizirati Vama interesantne aktivnosti i druženja. Svi naši djelatnici, svatko sa svojim stručnim znanjima nastoje Vam omogućiti da što duže budete aktivni, samostalni i zdravi.


Dan u našem domu korisnici mogu ispuniti prema njihovim željama i mogućnostima, sudjelujući u grupnim aktivnostima s ostalim korisnicima ili samostalno uživajući u nekoj njima dragoj aktivnosti, poput čitanja ili šetnje. Organiziramo proslave važnijih blagdana i praznika, slavimo rođendane. Veća okupljanja organiziramo na obližnjem ljetnikovcu obitelji Dolenčić gdje se korisnici

mogu opustiti uz muziku i domaće pripremljene specijalitete. U naš dom dobrodošla su i razna vanjska događanja, tako podupiremo i uključivanje zajednice, poput djece ili raznih udruga, u život u našem Domu. Fiziterapeut se svakodevno brine o individualnim ili grupnim vježbama, pa svatko može pronaći što korisnu, zdravu i zabavnu aktivnost.

DOMAĆE JE NAJZDRAVIJE

Zdrava i raznovrsna prehrana bitan je dio kvalitete naših usluga. Sve namirnice koje koristimo i pripremi obroka dolaze od malih proizvođača iz Bjelovara i okolice.


Od doručka do večere, svi obroci koji naše vrijedne kuharice spravljaju, rade se od kvalitetnih, domaćih i ekološki uzgojenih namirnica – meso i mesne prerađevine, povrće, voće, mlijeko i mliječni proizvodi.

Uvažavamo potrebe, ali i želje naših korisnika, pa se na jelovniku mogu naći specijaliteti i tradicionalna jela Bilogorskog kraja. Doruča, ručak ili večera u našoj blagovaoni, još su jedna prilika za druženje. Ukoliko je potrebno, obroke serviramo i u sobama korisnika.

ISKUSTVOM DO KVALITETE

Kada smo prije 20 godina započeli s skrbi o starijim osobama, znali smo da ćemo uvijek kvalitetu rada i zadovoljstvo korisnika stavljati na prvo mjesto.


Današnja Ustanova – Dom za starije osobe Dolenčić rezultat je dugogodišnjeg truda, marljivog i požrtvovnog rada, te puno odricanja svih članova naše obitelji, ali i naših djelatnika.

Zahvaljujući njihovoj stručnosti, profesionalnosti i socijalnoj osviještenosti, Dom Dolenčić je prepoznat kao stručna ustanova s kvalitetnom njegom i skrbi o starijim osobama.